zondag 9 mei 2010

Golden Week

Foto's deel 1
Foto's deel 2

Golden Week. Zo begint het, zo is het over. Het lijkt wel een eeuwigheid geweest te zijn, en ik ben nog steeds niet uitgeslapen. Maar goed.

Donderdag was ik dus van plan om nog voor m'n college geschiedenis van Edo (de oude naam van Tokyo) naar Asakusa te gaan om een rondvaart over de rivier de Sumida te gaan doen, maar ik had er dus uiteraard geen rekening mee gehouden dat Golden Week al was begonnen, en dat de rondvaart dus al om 13 uur uitverkocht was voor de rest van de dag. Dus tja, maar wat rondgelopen in Asakusa, leuke foto's genomen en toen maar weer terug naar huis.

Vrijdag had ik nog gewoon college, maar zaterdag lekker uitgeslapen, de was gedaan, nog wat boeken gelezen, en 's avonds naar Shinjuku vertrokken om nog wat rond te kijken (zie de eerste link, tweede gedeelte na Asakusa). Nog even de functies van m'n camera getest, het gaat steeds beter, maar ik moet m toch maar wat vaker op automatisch zetten aangezien de belichting niet altijd even goed wordt met foto's van mensen op de landschapsfunctie. Maar goed.

Zondag ben ik met IFL (de internationale studentenclub van Rikkyo) naar Roppongi gegaan, alwaar we naar het gebouw van Tokyo television zijn geweest (shin-chan!). Verder was het enorm warm, dus lekker rondgelopen op een markt, eindelijk weer eens okonomiyaki gegeten (hartige pannekoek met inktvis, noodles en kool), en uiteindelijk richting Tokyo Tower vertrokken. Toen we daar aankwamen was de rij voor de toren maar liefst 90 minuten, dus wilden we eigenlijk niet omhoog gaan, maar aangezien we met z'n 15en waren dachten we misschien dat we een groepsticket konden kopen. Niet dus, maar voor de trap hoefde je dus niet in de rij te staan, bleek toen. Dus met de benenwagen Tokyo tower beklommen! En tja, toch eigenlijk wel een geweldig uitzicht, de foto's spreken voor zich.
Na Tokyo tower zijn we nog wat rond gaan lopen en richting Shinbashi vertrokken, vlak bij Odaiba (een groot artificieel eiland in de baai van Tokyo). Hele hoge gebouwen gezien, lekker Okinawaans gegeten, en toen richting huis vertrokken...

Om de volgende dag lekker naar Yoyogi park te gaan. Yoyogi ligt vlak bij Harajuku, dus de hele jongerencultuur komt daar 's zondags samen (alleen was het nu dus maandag, maar nog steeds druk). Het was geweldig weer om een dag in het park te zitten; lekker gevoetbald, gefrisbeed en gelunched, en tja, niet echt veel speciaals gebeurd verder. Dinsdag ben ik alleen maar wezen shoppen, even m'n garderobe nog bijgewerkt (de kleding hier is echt zoveel beter dan in Nederland..of misschien heb ik toch net iets te weinig ervaring met shoppen in Nederland, maar het is in ieder geval veel en veel goedkoper en makkerlijker om leuke kleding te vinden hier.
's Avonds nog even lekker wezen karaoken (Ellie, my love & Boom Boom Fire - youtube heeft ze allebei).

Dus, woensdag eindelijk voor het eerst naar Kamakura met Martin en Nanatsu (laatste gedeelte eerste fotoreeks). Het weer was perfect, net niet te warm en een lekker windje (het ligt vlak bij de zee), en qua drukte kon het erger. Lekker rondgewandeld; eerst naar Tsurugaoka Hachimangu (grote Shinto schrijn), daarna richting de grote Buddha vertrokken, en onderweg nog gegeten, geweldige ramen (noodles) in iemands achtertuin, echt helemaal geweldig. Ook nog even een stop gemaakt Zeniarai Benzaiten Ugafuku tempel, waar je je geld kan wassen zodat je het in meervoud terugkrijgt als je het uitgeeft. Uiteindelijk toch nog aangekomen bij Kotoku-in, waar de grote Buddha van Kamakura staat.
Nadat we ons daaraan hadden vergaapt richting Enoshima vertrokken, een eiland a la het Franse Mont Saint-Michel. Jonge sardines zijn daar een beroemde snack, dus uiteraard ook wat gegeten, maar mwah, ik ben niet zo heel erg dol op rauwe sardientjes dus, weet ik nu. In ieder geval, de "berg" opgeklommen, waar wederom een tempel stond, van Benzaiten deze keer, de Boeddhistische godin van muziek en vermaak. Ook doet zij zaken in de liefde, er hingen namelijk enorm veel wensbordjes van valentijn, het schijnt dus dat je hier heen moet met je vriend/vriendin om te bidden om een lange relatie. Er was ook nog een uitzichtpunt waar superveel roofvogels aan het rondvliegen waren, en ik kon me natuurlijk niet inhouden dus zo rond de 100 foto's gemaakt (waarvan er uiteindelijk maar een paar goed bleken te zijn natuurlijk).
Maar goed, op de top was ook nog een botanische tuin die nog stamt uit de 19e eeuw, en een grote toren die we uiteraard ook nog op zijn gegaan, met een geweldig uitzicht (alleen was het vrij heiig, dus konden we Fuji niet zien). Tegen deze tijd was het al vrij donker geworden, en zijn we terug richting Tokyo gegaan (1,5 uur), en weer lekker naar huis.

Vervolgens zijn donderdag de colleges weer begonnen, het is echt moeilijk (nu al) na zo'n lekkere periode van rust om weer door te gaan ^^

Maar dat hebben we gisteren goed gemaakt door te gaan picknicken in Chichibu [zie de tweede fotoreeks], zo'n twee uur reizen ten noord-westen van Tokyo. Het was ver, maar het was het wel waard. Wederom een botanische "tuin" gezien, wat zo ongeveer de grootste attractie is van het plaatsje geloof ik. Maar ja, het was erg gezellig, we waren met ongeveer 20 mensen, lekker gepicknicked, geslapen, geluierd en toen alweer terug (vanwege de 2 uur reistijd). Na afloop nog naar een geweldig curry restaurant gegaan, en toen, helemaal kapot, weer naar huis.

En tja, vandaag maar weer eens aan het huiswerk, moet ook weer gebeuren, en uiteraard eindelijk dus weer eens de foto's geupload, en een update voor de weblog.

En uiteraard nog een hele fijne moederdag voor alle moeders die dit lezen!

Geen opmerkingen: